Αντικλεπτικά συστήματα με τεχνητή ομίχλη: Πώς λειτουργούν

Αντικλεπτικά συστήματα με τεχνητή ομίχλη: Πώς λειτουργούν

Κάθε χώρος που φιλοξενεί αντικείμενα μεγάλης αξίας χρειάζεται και την κατάλληλη προστασία από επιτήδιους διαρρήκτες. Τα αντικλεπτικά συστήματα με τεχνητή ομίχλη αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας πλήρους εγκατάστασης συστήματος ασφαλείας και χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε κοσμηματοπωλεία και χώρους αποθήκευσης πολυτελών και ακριβών αντικειμένων. Αν ψάχνετε τρόπους να προστατέψετε έναν χώρο, αποθαρρύνοντας τους εισβολείς, η εγκατάσταση συστήματος τεχνητής ομίχλης είναι σίγουρα μια επιλογή που θα πρέπει να αξιολογήσετε.

Κανείς δεν μπορεί να κλέψει κάτι που δεν βλέπει και εκεί ακριβώς στοχεύει η τοποθέτηση συστημάτων τεχνητής ομίχλης. Στο παρόν άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς λειτουργεί η τεχνητή ομίχλη, τι περιέχει η σύνθεσή της, πώς και πού τοποθετείται ένα τέτοιο σύστημα στο χώρο που θέλουμε να προστατεύσουμε και πώς μπορεί να συνδυαστεί με το υπάρχον σύστημα συναγερμού σας.

Πώς λειτουργεί η τεχνητή ομίχλη;

Ένα σύστημα τεχνητής ομίχλης εκτοξεύει τεχνητό καπνό είτε με την ενεργοποίηση του συναγερμού ή μέσω ανίχνευσης κάποιου εισβολέα στο χώρο. Πυκνή ομίχλη ελευθερώνεται σε δευτερόλεπτα κάνοντας αδύνατη την ορατότητα και την αποτελεσματική μετακίνηση μέσα στο δωμάτιο. Έτσι, ο εισβολέας τρέπεται γρήγορα σε άτακτη φυγή χωρίς να προλάβει να αποσπάσει αντικείμενα από το χώρο σας.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι ικανό να προστατέψει την περιουσία ή το εμπόρευμά σας τουλάχιστον μέχρι να έρθει η αστυνομία στο χώρο. Αφού ο κίνδυνος παρέλθει, η τεχνητή ομίχλη εξατμίζεται προς το περιβάλλον και ο χώρος γίνεται και πάλι λειτουργικός όπως και πριν.

Από τι αποτελείται η τεχνητή ομίχλη;

Είναι η τεχνητή ομίχλη βλαβερή για τον οργανισμό και το περιβάλλον; Η απάντηση είναι όχι. Η τεχνητή ομίχλη είναι ένα οικολογικό προϊόν. Τα βασικά συστατικά της τεχνητής ομίχλης είναι νερό και γλυκόλη. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο αυτά συστατικά δημιουργούν ένα άοσμο αέριο που είναι εντελώς οικολογικό και δεν προκαλεί κίνδυνο στην υγεία τόσο των ανθρωπων όσο και των κατοικιδίων, αν υπάρχουν.

Κάτι ακόμα που ίσως απασχολεί τους χονδρεμπόρους και τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων, είναι η πιθανότητα το αέριο αυτό να αχρηστεύσει το εμπόρευμα στην αποθήκη ή εντός του καταστήματος, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Η τεχνητή ομίχλη δεν αφήνει στίγματα, ίχνη ή υπολείμματα στα αντικείμενα που βρίσκονται στον γύρω χώρο. Το αέριο απλώς εξατμίζεται, αφήνοντας το χώρο όπως ήταν πριν από την ενεργοποίηση του συστήματος εξώθησης τεχνητής ομίχλης.

Ενδιαφέρομαι για εγκατάσταση συστήματος

Τοποθέτηση συστήματος τεχνητής ομίχλης

Ένα σύστημα αντικλεπτικού καπνού τοποθετείται στην οροφή ή ψευδοροφή του δωματίου είτε σε κάποιον κάθετο άξονα, π.χ. σε κάποιο τοίχο ή κάποια γωνία. Ένα μικρό άνοιγμα είναι απαραίτητο να υπάρχει στο χώρο για την εκτόνωση του τεχνητού καπνού μετά από ένα συμβάν.

Αναλόγως με το πόσα δωμάτια θέλετε να καλύψετε και την ιδιομορφία που μπορεί να έχουν οι χώροι σας, ένας ειδικός σε συστήματα ασφαλείας μπορεί να σας προτείνει τη βέλτιστη δυνατή εγκατάσταση, η οποία θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες για ασφάλεια και προστασία του χώρου. Συστήματα τεχνητής ομίχλης μπορουν να εγκατασταθούν σε υπόγεια, γραφεία, αποθήκες μέχρι και σε μεγάλα super markets.

Βρείτε εξειδικευμένους εγκαταστάτες

Αντικλεπτικά συστήματα τεχνητής ομίχλης - Συνδυασμός με συναγερμό και άλλες μεθόδους ασφαλείας

Ο συνδυασμός εγκατάστασης συστήματος συναγερμού μαζί με αντικλεπτικά συστήματα ομίχλης προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια για το χώρο σας. Αν ένας επίδοξος διαρρήκτης παραβιάσει κάποια είσοδο και βρεθεί στο χώρο σας, ο συναγερμός ενεργοποιείται αμέσως, ενώ ταυτόχρονα εκτοξεύεται η τεχνητή ομίχλη. Αυτή εξαπλώνεται στο σύνολο του ελεύθερου όγκου του δωματίου, κάνοντας τον προσανατολισμό στο χώρο μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Τα δύο αυτά συστήματα προκαλούν σύγχυση στον εισβολέα, τρέποντάς τον σε φυγή προτού αποσπάσει οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο. Αν έχετε ήδη ένα σύστημα συναγερμού, η πρόσθετη εγκατάσταση συστήματος τεχνητής ομίχλης θα αναβαθμίσει την ασφάλεια του χώρου σας σε κάθε περίπτωση, αποτρέποντας τις κακόβουλες προθέσεις τρίτων.

Δείτε συστήματα παραγωγής τεχνητής ομίχλης

Άλλες μέθοδοι για τη διατήρηση της ασφάλειας σε επαγγελματικούς χώρους είναι οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Διαβάστε επίσης: Τα πιο συχνά λάθη στην εγκατάσταση ασύρματου συναγερμού

Κορυφαίοι κατασκευαστές συστημάτων τεχνητής ομίχλης

Στην GQ Tech εμπιστευόμαστε την Concept για τα συστήματα τεχνητής ομίχλης. Η Concept με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δραστηριοποιείται στο χώρο κατασκευής συστημάτων ασφαλείας εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντας σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατέψετε οτιδήποτε πολυτιμότερο για σας.

Με επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε μικρούς και μεγάλους χώρους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων Concept.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο γρήγορα εξαπλώνεται η τεχνητή ομίχλη σε ψηλοτάβανο αποθηκευτικό χώρο με μόλις δύο γεννήτριες τεχνητού καπνού, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στο ταβάνι. Θα ήταν πρακτικά αδύνατον κάποιος να καταφέρει να αποσπάσει αντικείμενα από το χώρο αυτό και να βρει γρήγορα την έξοδο, ώστε να διαφύγει χωρίς να γίνει αντιληπτός, είτε από την ασφάλεια του κτηρίου είτε τελικά από την αστυνομία.

Τα συστήματα τεχνητού καπνού επιφέρουν αργοπορία στις προθέσεις ενός εισβολέα, δυσχεραίνοντας τη δράση του για κακόβουλες ενέργειες. Αυτό δίνει πολύτιμο χρόνο για αντίδραση και τελικά καταφέρνει να διαφυλάξει εμπορεύματα και άλλα αντικείμενα αξίας, τα οποία φυλάσσονται στο χώρο.

Σε μια διαρκή προσπάθεια για επέκταση των ορίων της τεχνολογίας και χρησιμοποιώντας έξυπνα και καινοτόμα συστήματα κατά των εισβολέων, η GQ Tech με τη δύναμη της τεχνολογίας Concept προστατεύει αποτελεσματικά εσάς και την περιουσία σας.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Επικοινωνήστε μαζί μας


Μάθετε περισσότερα για μας, τα προϊόντα μας και το δίκτυο συνεργατών μας με μια επίσκεψη σε FacebookYouTube και Instagram. Βρείτε κατάλληλες τεχνολογικά ανεπτυγμένες λύσεις ασφάλειας και νιώστε απόλυτη σιγουριά για κάθε χώρο που απαιτεί προστασία και επιτήρηση. Στην GQ Tech μπορείτε εύκολα να βρείτε εξοπλισμό, τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένους εγκαταστάτες συστημάτων ασφαλείας και κορυφαία brands του χώρου.

Δείτε κατασκευαστές

Διαβάστε ακόμα: Τεχνικός συναγερμού: Τι ψάχνουν οι ιδιοκτήτες σε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments