Τεχνικός συναγερμού: Τι ψάχνουν οι ιδιοκτήτες σε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη;

Τεχνικός συναγερμού: Τι ψάχνουν οι ιδιοκτήτες σε έναν επαγγελματία εγκαταστάτη;

Τι προσόντα πρέπει να έχει ένα τεχνικός συναγερμού για να κερδίσει την εμπιστοσύνη; Τι θέλουν οι ιδιοκτήτες από έναν επαγγελματία; Η GQ TECH με πολυετή εμπειρία στον κόσμο της ασφάλειας, έχει την απάντηση.

Όλο και περισσότερες κατοικίες κι επαγγελματικοί χώροι εξοπλίζονται με συστήματα συναγερμού. Η άνοδος των συστημάτων ασφαλείας, CCTV, συστημάτων πυρανίχνευσης, αυτοματισμών και ελέγχων πρόσβασης, είναι δεδομένη.

Μάλιστα, με τα καθημερινά άλματα της τεχνολογίας, τα συστήματα αυτά γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά, με περισσότερες λειτουργίες. Γίνονται όμως όλο και πιο περίπλοκα για κάποιον μην επαγγελματία. Γι' αυτό πλέον ο τεχνικός συναγερμού είναι τόσο απαραίτητος για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να προφυλάξουν τον χώρο τους.

Τι αρμοδιότητες αναλαμβάνει ο τεχνικός συναγερμού;

Ο τεχνικός συναγερμού είναι αυτός που θα αναλάβει ό,τι σχετίζεται με τον εξοπλισμό για την ασφάλεια ενός χώρου. Η δράση του δεν περιορίζεται μόνο σε κατοικίες, αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους. Είναι υπεύθυνος για:

 1. Την εγκατάσταση των συστημάτων ασφαλείας και των συναγερμών.
 2. Την κατάλληλη σύνδεσή τους με τους πίνακες ελέγχου.
 3. Τον εντοπισμό των σημείων τοποθέτησης.
 4. Συντήρηση συναγερμού, επιδιόρθωση σφαλμάτων και αντικατάσταση.

Μάθετε περισσότερα για τις αρμοδιότητες αν θέλετε να ξεκινήσετε εργασία ως επαγγελματίας εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας.

Πώς ο τεχνικός συναγερμού μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών;

Τι ζητούν οι ιδιοκτήτες από έναν επαγγελματία εγκαταστάτη; Είναι μια καίρια ερώτηση που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα επίδοξων τεχνικών συστημάτων ασφαλείας.

Στην GQ TECH, στέκοντας στο πλάι των επαγγελματιών με εκπαιδεύσεις και ποιοτικά προϊόντα ασφαλείας για σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, παραθέτουμε τα πιο σημαντικά "θέλω" των ιδιοκτητών.

Θέλουν εμπιστοσύνη

Ο τεχνικός ασφαλείας πρέπει να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη. Μεγάλο ρόλο σε αυτό θα παίξουν οι διαπιστεύσεις του και η εμπειρία του. Όπως επίσης, οι γνώσεις που έχει σε νέες τεχνολογίες: ποιες είναι οι εκπαιδεύσεις του για τοποθέτηση και αν συνεχίζει να εκπαιδεύεται σε καινούργια προϊόντα. Πρέπει επίσης να είναι απόλυτα νόμιμος. Να έχει δηλαδή όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να μπορεί να εξασκεί το επάγγελμα.

Μάθετε πώς να αποκτήσετε άδεια εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας.

Θέλουν επεξηγήσεις

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες που θέλουν να εξοπλίσουν τον χώρο τους με συστήματα συναγερμών, δεν γνωρίζουν τόσα πολλά γι' αυτόν τον τομέα. Αρκετοί χρειάζονται αρκετές επεξηγήσεις. Ο τεχνικός συναγερμού πρέπει να είναι υπομονετικός και επικοινωνιακός, ώστε να μπορεί να εξηγήσει θέματα όπως:

 • Γιατί το εκάστοτε σύστημα είναι κατάλληλο για έναν χώρο
 • Γιατί πρέπει να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία
 • Γιατί τα σημεία που επίλεξε ο ιδιοκτήτες δεν είναι κατάλληλα
 • Γιατί τα συστήματα χρειάζονται συντήρηση από τεχνικό τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο

Επίσης, ο επαγγελματίας εγκαταστάτης είναι ο αρμόδιος που θα πρέπει να τους εκπαιδεύσει στις τεχνολογίες και τις εφαρμογές που θα διαχειρίζονται για να προστατέψουν την οικία τους.

Θέλουν αποτελεσματικότητα

Η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας και κάθε εξοπλισμού, είναι ύψιστης σημασίας. Το ίδιο αποτελεσματική όμως πρέπει να είναι και η εγκατάστασή τους, η συντήρησή τους, η λειτουργία τους και η αντικατάστασή τους. Δηλαδή, όλα όσα αναλαμβάνει ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης.

Ένας έμπειρος, εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος τεχνικός, θα μπορεί να παρέχει τη βέλτιστη κάλυψη των τυφλών σημείων. Θα προτείνει τα καλύτερα μοντέλα συναγερμών στην αγορά και εξειδικευμένο εξοπλισμό για ολόσωστη εγκατάσταση. Επίσης, θα διαθέτει ακριβείς πληροφορίες για το κάθε σύστημα έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να το χρησιμοποιεί σωστά.

Βρείτε τις κατάλληλες εκπαιδεύσεις για νέες τεχνολογίες απευθείας από τους τεχνικούς των κατασκευαστών στην GQ TECH.

Θέλουν προτάσεις

Ένας καλός τεχνικός συναγερμού θα αφιερώσει χρόνο για να γνωρίσει τον χώρο και τις απαιτήσεις του, όπως και τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, αν κάποιος χρειάζεται Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης, θα πρέπει να μπορεί να του προτείνει τις πιο στρατηγικές θέσεις για την τοποθέτησή τους, όπως και το τι ακριβώς θα μπορούν να προσφέρουν. Οι προτάσεις αυτές καλό θα είναι να προσφέρονται, ανεξάρτητα από το αν οι ιδιοκτήτες όντως θα τις ακολουθήσουν. Αποπνέουν το αίσθημα της ασφάλειας και εξασφαλίζουν το γνωστικό επίπεδο του επαγγελματία.

Θέλουν τοπ προϊόντα

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο επαγγελματίας εγκαταστάτης είναι αυτός που θα προτείνει αλλά και θα εντοπίσει τα προϊόντα ασφαλείας. Πρέπει λοιπόν να έχει δικτυωθεί και να έχει βρει τον κατάλληλο προμηθευτή που θα του εξασφαλίσει εξοπλισμό ανώτερης ποιότητας και αξιόπιστα, επώνυμα συστήματα.

Στην GQ TECH είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι των παγκοσμίως μεγαλύτερων ονομάτων από τον χώρο της ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουμε συνεργασίες κι επίσημες αντιπροσωπείες από CADDX, Carrier και networX, Orisec, DMP, Optex, CONCEPT, BUNKER, Anslin, Kilsen και πολλές ακόμα. (Δείτε όλα τα brands μας).

Τεχνικός συναγερμού: Συμπεράσματα

Γενικά, οι ιδιοκτήτες για να βρουν τον κατάλληλο επαγγελματία, χρειάζονται:

 • Εμπειρία
 • Απαραίτητη εκπαίδευση και εξειδίκευση
 • Διαπιστευτήρια και πιστοποιήσεις
 • Ικανότητα για σωστή εκτίμηση χώρου
 • Να είναι επεξηγηματικός
 • Προμηθευτές με τοπ προϊόντα
 • Ικανότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις
 • Αποτελεσματικότητα, αμεσότητα και προσοχή στις λεπτομέρειες

Στην GQ TECH στηρίζουμε τους επαγγελματίες εγκαταστάτες και τεχνικούς συναγερμών, προμηθεύοντάς τους, πάντα με αμεσότητα, συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν εργοστασιακή εγγύηση. Παρέχουμε επίσης δωρεάν εκπαιδεύσεις από επαγγελματίες του χώρου και 12ωρη τεχνική υποστήριξη. Για να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τους συνεργάτες μας, έχουμε πάντα έτοιμη για παραλαβή κάθε παραγγελία από τα γραφεία μας, ή αναλαμβάνουμε την παράδοσή τους στο γραφείο ή τον χώρο της εγκατάστασης εντός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα ή κάντε σήμερα αίτηση συνεργασίας.

All comments