Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων

Τα συστήματα ασφαλείας είναι το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τα συστήματα ασφάλειας επαγγελματικών χώρων, σε σχέση με αυτά των σπιτιών, έχουν κάποιες διαφορές. Έχουν άλλες απαιτήσεις, είναι πιο περίπλοκα και οι κίνδυνοι σε μια επιχείρηση είναι διαφορετικοί από αυτούς της οικίας, κυρίως γιατί δεν είναι ίδιο το κόστος σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής.

Χρειάζονται όλες οι επιχειρήσεις συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων; Η GQ TECH απαντά: Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, η απάντηση είναι ναι.

Τοπικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, αποθηκευτικοί χώροι, καταστήματα λιανικής πώλησης ή και εμπορικά κέντρα, κάθε είδους επιχείρηση χρειάζεται να διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας. Ακόμα και το γραφείο στο σπίτι ενδεχομένως να τα χρειάζεται, ειδικά αν υπάρχουν αποθέματα, μετρητά ή ευαίσθητες πληροφορίες που πρέπει να προστατευτούν.

 

Τι προστατεύουν τα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων;

Τα συστήματα ασφαλείας για τις επιχειρήσεις συμβάλλουν στην προστασία της από πολλές και διαφορετικές απειλές ή κινδύνους, όπως:

 

       Διάρρηξη: Αν και οι διαρρήξεις είναι πιο συχνές στις οικίες, ωστόσο η συνολική ζημιά που έρχεται από τα κλεμμένα αντικείμενα, είναι σαφώς μεγαλύτερη.

       Βανδαλισμός: Είτε πρόκειται για ένα μικρό γκράφιτι, είτε για καταστροφή περιουσίας, τα κόστη της ζημιάς είναι πάντα αναπάντεχα υψηλά.

       Φωτιά: Οι πυρκαγιές μπορεί να αποβούν καταστροφικές για κάθε οίκημα, αλλά και κάθε επιχείρηση, γι' αυτό και η προστασία από αυτές είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων, και όχι μόνο.

 

5 πιο αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων

 

Το να επιλέξετε τα κατάλληλα είδη για τα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων δεν είναι μόνο σημαντικό για την προστασία της επιχείρησης από κλοπές ή διαρρήξεις, αλλά και ένας αποδοτικός τρόπος να εντοπίσετε τους δράστες στην περίπτωση που τα παρακάμψουν. Για να μπορέσετε όμως τη σωστή απόφαση, πρέπει να γνωρίζετε και τα βασικά χαρακτηριστικά ή τα οφέλη τους.

 

Βιντεοπαρακολούθηση

Η βιντεοπαρακολούθηση προστατεύει με πολλαπλούς τρόπους μια επιχείρηση. Αρχικά, λειτουργεί αποθαρρυντικά για τους πιθανούς δράστες, ενώ αν όντως την αγνοήσουν, είναι το κύριο βοήθημα στον εντοπισμό των υπόπτων, αλλά και βασική απόδειξη για την ασφάλιση. Επίσης, οι περισσότερες κάμερες ασφαλείας συνδέονται και με εφαρμογές στο κινητή ή τον υπολογιστή, για να μπορείτε να παρακολουθείτε ακόμα κι αν δεν είστε εκεί.

 

Ανίχνευση εισβολής ή καταπάτησης

Το σύστημα ανίχνευσης εισβολής θα ηχήσει τον συναγερμό, θα επικοινωνήσει με τον επιχειρηματία, τον υπεύθυνο της ασφάλειας, μέχρι και την ίδια την αστυνομία, σε περίπτωση που λάβει χώρα κάποιο συμβάν στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης. Μέσα από αισθητήρες κίνησης τοποθετημένους σε στρατηγικά σημεία, μπορούν να αποτρέψουν την εισβολή και να σημάνουν τον συναγερμό αμέσως. Υπάρχουν επίσης συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων που ανιχνεύουν τα επίπεδα μονοξειδίου στον αέρα, τη θερμότητα, την υγρασία και τους κραδασμούς.

 

Έλεγχος πρόσβασης

Σε μια επιχείρηση μπορεί να υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες από όλο το προσωπικό. Ο περιορισμός αυτός και η παρακολούθηση όσων έχουν πρόσβαση σε ξεχωριστά μέρη, βοηθάει στη μείωση των κλοπών, στην αποφυγή παρεξηγήσεων και στην εύρεση απαντήσεων σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης συλλέγουν δεδομένα για τον χρόνο και τον τόπο πρόσβασης ενός ατόμου στον επαγγελματικό χώρο.

 

Παρακολούθηση συστημάτων

Η παρακολούθηση συστημάτων είναι ιδανική και για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και ουσιαστικά διασφαλίζουν ότι θα ενημερωθεί κάποιος ανά πάσα ώρα και στιγμή συμβεί κάτι αναπάντεχο. Τα πάντα πλέον, όπως και τα συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων, μπορούν να είναι προσβάσιμα από το κινητό τηλέφωνο, μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές. Με το κατάλληλο μόνιτορ, το σύστημα συναγερμού μπορεί να συνδεθεί μέσα από τηλεφωνικές γραμμές ή το διαδίκτυο, και με τον υπεύθυνο ασφαλείας ή έναν κεντρικό σταθμό που παρακολουθεί όλο το εικοσιτετράωρο. Η ανταπόκριση σε κάθε περίπτωση θα είναι άμεση και ταχύτερη.

 

Συστήματα πυρανίχνευσης

Τα συστήματα πυρανίχνευσης και οι συναγερμοί πυρκαγιάς, μπορεί να μην προστατεύουν από ληστείες, αλλά προστατεύουν τις επιχειρήσεις από τη χειρότερη δυνατή υλική ζημία που μπορεί να συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς. Πέρα από αυτό, προστατεύει και το προσωπικό στη περίπτωση που ξεσπάσει μια πυρκαγιά σε εργάσιμες ώρες.

 

Όλα αυτά τα συστήματα βέβαια πρέπει να εγκατασταθούν και από τους κατάλληλους επαγγελματίες, που όχι μόνο θα αναλάβουν την εγκατάστασή τους, αλλά και θα βοηθήσουν στο να εντοπίσετε τα θέματα ασφαλείας του χώρου σας και να σας προτείνουν τον πιο αποτελεσματικό συνδυασμό συστημάτων ασφαλείας. Γι' αυτό είναι εξίσου σημαντικό να βρείτε τον κατάλληλο για τον χώρο σας (μάθετε εδώ πώς να εντοπίζετε τον κατάλληλο επαγγελματία εγκαταστάτη).

 

Συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων από GQ TECH - Η σίγουρη επιλογή για τον έλεγχο και την απόλαυση της προστασίας

 

Στην GQ TECH, με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας και με εξειδίκευση στην εισαγωγή, διανομή και υποστήριξη συστημάτων ασφαλείας, κλειστού κυκλώματος, πυρανίχνευσης, ελέγχου πρόσβασης, αυτοματισμών και ελέγχου κυκλοφορίας, διαθέτουμε συστήματα ανώτερης ποιότητας και λειτουργικότητας, αφού είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι για τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο.

Από συστήματα ασφαλείας επαγγελματικών χώρων ή οικίας, και κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης, μέχρι συστήματα πυρανίχνευσης, αυτοματισμού και έλεγχοι πρόσβασης, στην GQ TECH θα κάνετε μία στάση για όλες σας τις λύσεις στο θέμα της ασφάλειας.

Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε τα πιο αποτελεσματικά και αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας, ή αν θέλετε να βρείτε τον κατάλληλο εγκαταστάτη, επικοινωνήστε μαζί μας!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments