Εγκαταστάτης συναγερμού: Πώς να βρείτε τον κατάλληλο για τον χώρο σας

Εγκαταστάτης συναγερμού: Πώς να βρείτε τον κατάλληλο για τον χώρο σας

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας εγκαταστάτης συναγερμού; Πώς θα εντοπίσετε τον πιο κατάλληλο και πώς θα ξεχωρίσετε τον ιδανικό τεχνικό εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας;

Αυτές είναι απορίες που πρέπει να αναρωτηθείτε αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε κάποιο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας ή τον επαγγελματικό σας χώρο. Ο συναγερμός και τα συστήματα ασφαλείας είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε χώρο και οίκημα, γιατί πολύ απλά ο μοναδικός τους σκοπός είναι η δική σας προστασία. Κι αν εσείς έχετε καταλήξει στον κατάλληλο συναγερμό ή σύστημα, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα να επιλέξετε και τον κατάλληλο εγκαταστάτη.

Η επιλογή του επαγγελματία εγκαταστάτη συναγερμού αποτελεί μια κρίσιμη απόφαση, καθώς είναι γεγονός πως όποιο και να είναι το σύστημα που επιλέξατε, όσο τεχνολογικά ανώτερο και ποιοτικό να είναι, θα είναι ανώφελο αν δεν εγκατασταθεί σωστά.

 

Κατάλληλος εγκαταστάτης συναγερμού: Πώς να τον εντοπίσετε, τι να αναζητήσετε και γιατί

 

Όπως ακριβώς θα κάνετε μια ενδελεχή έρευνα για τον συναγερμό, την κάμερα ασφαλείας ή γενικά το σύστημα ασφαλείας που σας ενδιαφέρει, ακριβώς τόση έρευνα πρέπει να κάνετε και για τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Ο εγκαταστάτης συναγερμού είναι αυτός που όχι μόνο θα εγκαταστήσει τον εξοπλισμό όπου χρειάζεται, αλλά ενδεχομένως θα αναλάβει την ευθύνη για την αποδοτικότητά του. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσετε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που φέρουν μόνο οι κατάλληλοι επαγγελματίες.

 

Ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης συναγερμού πρέπει να:

 

Να έχει εμπειρία

Ένας αποτελεσματικός εγκαταστάτης θα έχει εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας και την ορθή εγκατάστασή τους. Το πιο ιδανικό θα ήταν να έχει εμπειρία όχι μόνο στον εξοπλισμό, αλλά και σε παρόμοιο χώρο εγκατάστασης. Μόνο έτσι θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τις απαιτήσεις που θα δημιουργηθούν κατά την εγκατάσταση, αλλά και αργότερα.

Αναζητήστε επαγγελματίες που έχουν εμπειρία σε συγκεκριμένους χώρους και σε διαφορετικά συστήματα. Θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το είδος ασφάλειας και ρυθμίσεων που εσείς επιθυμείτε, αλλά και σε θέση να μπορούν να σας προσφέρουν προτάσεις και λύσεις.

Στην GQ TECH συνεργαζόμαστε με επαγγελματίες που έχουν πολυετή εμπειρία κι εξειδίκευση για να είμαστε σίγουροι πως η πρότασή μας θα έχει νόημα και θα μπορεί να αποφέρει ολόσωστα αποτελέσματα.

 

Να έχει την κατάλληλη εκπαίδευση κι εξειδίκευση

Ένας εκπαιδευμένος εγκαταστάτης συναγερμού που έχει και την κατάλληλη εξειδίκευση στο σύστημα ασφαλείας που έχετε επιλέξει, μπορεί να προσφέρει τα πιο ωφέλιμα πλεονεκτήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τεχνικά προβλήματα εξοπλισμού και να εξασφαλίσει για την άριστη λειτουργία του. Θα είναι σε θέση να σας εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας του συναγερμού, αλλά και των εφαρμογών του σε πολλαπλές πλατφόρμες. Θα μπορεί επίσης να σας προτείνει κι άλλους τρόπους για να ενισχύσετε την ασφάλεια στον χώρο σας. Τρόπους και ιδέες που θα ακούσετε μόνο από έναν κατάλληλα καταρτισμένο επαγγελματία.

Φυσικά, η εκπαίδευση δεν πρέπει να σταματάει κι αυτό ισχύει για όλους τους τομείς. Όσο προχωράει η τεχνολογία, τόσο θα πρέπει να προχωράει και η εκπαίδευση, και ειδικά όταν στο επίκεντρο είναι η ασφάλεια, δεν υπάρχει το περιθώριο για ημιμάθεια. Επειδή ακριβώς στην GQ TECH είμαστε υπέρμαχοι της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, επειδή τα προϊόντα που προσφέρουμε είναι προηγμένης τεχνολογίας κι επειδή είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών στον χώρο της ασφάλειας, φροντίζουμε για την τεχνική κατάρτιση μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια κι εκπαιδεύσεις που προσφέρουμε στους επαγγελματίες εγκαταστάτες που συνεργαζόμαστε.

 

Να εκτιμήσει σωστά τον χώρο

Ο κατάλληλος εγκαταστάτης συναγερμού, δεν είναι μόνο υπεύθυνος για την τοποθέτηση και τη λειτουργία του. Μέσα στα καθήκοντά του είναι να κάνει και μια σωστή εκτίμηση κάθε χώρου με βάση τις ανάγκες του. Κανένας χώρος ή οίκημα δεν είναι ο ίδιος και άρα ούτε και οι κίνδυνοι που εγκυμονούν. Γι' αυτό ο επαγγελματίας θα πρέπει να είναι σε θέση να κρίνει τι σύστημα ασφαλείας είναι ιδανικό, αλλά και ποια είναι τα καίρια σημεία που πρέπει να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός (πού οι κάμερες, πού οι αισθητήρες κι οι ανιχνευτές κ.λπ.)

 

Να είναι διαπιστευμένος

Είναι κατάλληλα διαπιστευμένος ο εγκαταστάτης συναγερμού που θα συνεργαστείτε; Αυτό είναι ένα σημείο που θέλει προσοχή. Η επίσημη απαιτούμενη άδεια εργασίας για την Ελλάδα έρχεται από την άδεια Security τύπου Β. Επίσης, από πού προμηθεύεται ο εγκαταστάτης τα μηχανήματα; Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης πρέπει να χρησιμοποίει προϊόντα που προέρχονται από επίσημη αντιπροσωπία για να είστε σίγουροι ότι είναι αυθεντικά, νόμιμα και καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση.  

Στην GQ TECH, όλοι μας οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες εγκαταστάτες, πέρα από την εμπειρία και την κατάλληλη κατάρτισή τους, διαθέτουν και τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για την εγγυημένη τους αξιοπιστία και ποιότητα υπηρεσιών. Στην GQ TECH θα βρείτε όλα τα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι είμαστε η επίσημη αντιπροσωπεία.

 

Ένα αξιόπιστο κι αποδοτικό σύστημα ασφαλείας θα μπορέσει να αποφέρει τη μέγιστη προστασία αν εκτιμηθεί κι εγκατασταθεί από τον κατάλληλο εγκαταστάτη. Όσο προηγμένο και λειτουργικά άριστο θα είναι το σύστημα κι ο εξοπλισμός, άλλο τόσο κατάλληλα εφοδιασμένος πρέπει να είναι και ο εγκαταστάτης συναγερμού.

Στην GQ TECH εκτιμούμε την προτίμησή σας κι αντιμετωπίζουμε με άκρα σοβαρότητα την επιλογή των συνεργατών μας, για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σχέσεις ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε τον ιδανικό εγκαταστάτη που θα πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια και να μπορέσετε να προστατευτείτε σωστά, επικοινωνήστε μαζί μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments