Top selling ασύρματες κάμερες και πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη

Top selling ασύρματες κάμερες και πώς θα επιλέξετε την κατάλληλη

Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας κατέχουν ένα διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο αγοράς και ένας από τους κύριους λόγους είναι η εξαιρετικά εύκολη εγκατάστασή τους. Δεν απαιτούν καλωδίωση ή διάτρηση, κάτι που τις καθιστά μια οικονομική και αποδοτική λύση για την επιτήρηση της ιδιοκτησίας σας και την προστασία από εισβολείς και άλλες απειλές.

Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας συνήθως διαθέτουν μια διεύθυνση IP και μπορούν να συνδεθούν σε οικιακό ή επαγγελματικό ασύρματο σύστημα ασφαλείας μέσω WiFi. Διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως ανίχνευση κίνησης, νυχτερινή όραση, αμφίδρομο ήχο, παρακολούθηση βίντεο σε πραγματικό χρόνο και απομακρυσμένη πρόσβαση από οποιαδήποτε τοποθεσία, ώστε οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το σπίτι ή την επιχείρησή τους από οπουδήποτε στον κόσμο.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή ασύρματη κάμερα ασφαλείας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καμερών που διατίθενται στην αγορά, ο καθένας με το δικό του μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών. Για να βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε την καλύτερη κάμερα, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε επακριβώς ποιες είναι οι ανάγκες σας. Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως:

  • Σε τι περιβάλλον θα χρειαστεί να λειτουργήσει η κάμερα;
  • Θα ενσωματωθεί σε ένα σύστημα ασφαλείας ή θα λειτουργεί αυτόνομα;
  • Θα τοποθετηθεί σε εσωτερικό ή σε εξωτερικό χώρο;
  • Ποια η έκταση του χώρου που πρέπει να καλύψει;
  • Πόσα θέλετε να ξοδέψετε;
  • Χρειάζεται η ενεργοποίηση της κάμερας με κίνηση;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας. ώστε να βρείτε την τέλεια WiFi κάμερα για τις ανάγκες σας.

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της GQ TECH θα σας προτείνουν τις ασύρματες κάμερες που θα καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του χώρου σας. Επικοινωνήστε μαζί τους για συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.

Οπτικά χαρακτηριστικά

Τα τρία βασικότερα οπτικά χαρακτηριστικά μιας κάμερας είναι η ανάλυση, η ευαισθησία και το εύρος γωνίας του φακού. Πιο αναλυτικά:

Ανάλυση

Όπως και οι φωτογραφικές μηχανές, έτσι και οι ασύρματες κάμερες χαρακτηρίζονται από τη χαμηλή ή υψηλή ανάλυση εικόνας, η οποία μετριέται σε megapixel. Για απλές ανάγκες η χαμηλότερη ανάλυση είναι 1MP δηλαδή 720P ενώ στα 2MP, σε ανάλυση 1080P, έχουμε μια αρκετά καλύτερη εικόνα. Πριν επιλέξετε μια κάμερα θα πρέπει να καθορίσετε τι προσπαθείτε να καλύψετε και με πόση λεπτομέρεια. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να εγκαταστήσει κάμερες για να παρακολουθεί το σκυλί του ενώ βρίσκεται στη δουλειά θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις ανάλυσης από μια επιχείρηση που θέλει να έχει εποπτεία των ταμείων της ή κάποιων θέσεων εργασίας.

Εύρος γωνίας

Ένας φακός με σταθερή εστιακή απόσταση αποδίδει καλύτερα καλύπτοντας μια καθορισμένη περιοχή. Αυτό χρειάζεται, για παράδειγμα, για την παρακολούθηση σημείων εισόδου. Οι σταθεροί φακοί καλύπτουν ένα οπτικό πεδίο με εύρος γωνίας περίπου 90° και υποστηρίζουν μόνο ψηφιακό ζουμ. Από την άλλη πλευρά, οι κάμερες μεταβλητής εστιακής απόστασης (varifocal) προσφέρουν στον χρήστη όψεις μιας συγκεκριμένης περιοχής με διαφορετικές γωνίες. Ένας πολυεστιακός φακός επιτρέπει το ζουμ χωρίς να μειωθεί το επίπεδο ανάλυσης.

Ευαισθησία

Όσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του αισθητήρα της κάμερας τόσο λιγότερο φως χρειάζεται για να καταγράψει την εικόνα. Για παράδειγμα, μια φωτεινή νύχτα με φεγγάρι έχουμε λιγότερο από 0,5 lux. Άρα θα έπρεπε να έχουμε έναν αισθητήρα με μεγαλύτερη ευαισθησία (< 0,3 lux) για να μπορέσουμε να διακρίνουμε κάτι. Σήμερα οι περισσότερες κάμερες διαθέτουν συμπληρωματικό τεχνητό φωτισμό, που συνήθως είναι υπέρυθρος.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Μια καλή ασύρματη κάμερα ασφαλείας μπορεί να διαθέτει, εκτός από ικανοποιητική ανάλυση και ευαισθησία, τις παρακάτω δυνατότητες:

  • λειτουργία ανίχνευσης κίνησης
  • μικρόφωνο/ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία
  • ασύρματη/ενσύρματη επικοινωνία μέσω WiFi (IEEE 802.11 b/g/n) ή/και καλωδίου Ethernet (10/100/1000 mbps)
  • δυνατότητα νυχτερινής λήψης με χρήση LED υπερύθρων
  • κάρτα μνήμης Micro-SD για αποθήκευση δεδομένων
  • αθόρυβη λειτουργία
  • εφαρμογές για iOS, Android για να παρακολουθείτε την κάμερα από το κινητό, το PC ή το tablet σας.

Οι 4 top selling ασύρματες κάμερες ασφαλείας

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε τις τέσσερις top selling ασύρματες κάμερες ασφαλείας που διατίθενται σήμερα από την GQ TECH. Θα εξετάσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματά τους, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση για να επιλέξετε την καλύτερη ασύρματη κάμερα ασφαλείας για τις ανάγκες σας.

TXA-W06 - ΥΒΡΙΔΙΚΗ WIFI ΚΑΜΕΡΑ 

TXA-W06 - ΥΒΡΙΔΙΚΗ WIFI ΚΑΜΕΡΑ

Αξιοποιήστε στο έπακρο το σύστημα επιτήρησής σας με την υβριδική HD κάμερα TXA-W06 - WIFI της Texas Tech. Με φακό 1.44mm Fixed Fisheye Lens, 185° μοίρες οπτικό πεδίο και εμβέλεια υπέρυθρων 10 μέτρων, μπορείτε να παρακολουθείτε την ιδιοκτησία σας όπως ποτέ άλλοτε! Επιπλέον, διαθέτει 2-Way Audio, ανίχνευση κίνησης, μικρόφωνο και μεγάφωνο, ενώ υποστηρίζει TF card έως 128GB. Είναι μια ασύρματη WiFi κάμερα, εύκολη στην εγκατάσταση και τη λειτουργία της, που αποτελεία την ιδανική επιλογή για την ασφάλεια σπιτιών, καταστημάτων & γραφείων.

TXA-LIGHTCAM16 - ΚΑΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΠΤΗΡΑ 

TXA-LIGHTCAM16 - ΚΑΜΕΡΑ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜΠΤΗΡΑ

Η κάμερα τύπου λαμπτήρα TXA-LIGHTCAM16 εξασφαλίζει τέλεια λήψη σε όλες τις συνθήκες. Αυτή η ισχυρή πανοραμική ασύρματη (WiFi) κάμερα με 360 μοίρες οπτικό πεδίο και ανάλυση 3MP είναι σχεδιασμένη για χρήση σε εσωτερικούς χώρους. Διαθέτει IR για εμβέλεια έως και 10 μέτρα, ενώ περιλαμβάνει 2 way Audio και ανίχνευση κίνησης motion detection, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη ασφάλεια. Επιπλέον, δέχεται έως 5 online χρήστες και παρουσιάζει αντοχή ακόμα και σε θερμοκρασίες άνω των 60°C! 

TXA-304TW - 2MP WIFI IP PTZ VARIFOCAL 2.7-13.5MM

TXA-304TW - 2MP WIFI IP ΚΑΜΕΡΑ

H εξελιγμένη ασύρματη IP WiFi camera TXA-304TW προσφέρει οπτικό ζουμ 5X, φακό 2,7-13,5mm και IR στα 80m για καθαρές εικόνες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με την τεχνολογία συμπίεσης διπλής ροής (Dual Stream), την ασφάλεια WiFi Open, WPA-PSK, WPA2-PSK και την εμβέλεια WiFi έως και 200 μέτρα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η ιδιοκτησία σας επιτηρείται σωστά. Επίσης, είναι συμβατή με Android και iPhone (υποστήριξη P2P, QRCode) και υποστηρίζεται από IE, CMS και πλατφόρμες διαχείρισης για εύκολη εγκατάσταση και χρήση.

TXA-IP383 - HOME IP CAMERA 3.6MM

TXA-IP383 - HOME IP CAMERA 3.6MM

Μια οικονομική λύση με εξαιρετική σχέση απόδοσης – τιμής είναι η TXA-IP383 της Texas Tech. Αυτή η έγχρωμη ασύρματη 2MP HD WiFi κάμερα διαθέτει φακό 3.6mm, IR-CUT 10m και PTZ 355° οριζόντια και 80° κάθετα, για να καταγράφει κάθε γωνία. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο για αμφίδρομη επικοινωνία. Επιπλέον, υποστηρίζει έως και 5 online χρήστες και κάρτα 128 GB για 24 ώρες εγγραφής ή συναγερμού βίντεο. Με την εφαρμογή 360EyeS σε συσκευή iPhone/iPad/Android είναι εύκολη η απομακρυσμένη πρόσβαση στην wifi κάμερα.

Στις σελίδες της GQ Tech στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube, θα δείτε τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά νέα στον τομέα της ασφάλειας, όπως και καινοτόμα προϊόντα που αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments