Συστήματα ασφαλείας σπιτιού: Πώς να προστατέψετε σωστά την οικία σας

Συστήματα ασφαλείας σπιτιού: Πώς να προστατέψετε σωστά την οικία σας

Τι είναι τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού και τι περιλαμβάνουν; Ποιες είναι οι ιδανικές λειτουργίες των συστημάτων ασφαλείας για να προστατέψετε αποτελεσματικά την οικία σας; Μάθετε εδώ όλα όσα χρειάζεστε για να προστατευτείτε σωστά και πάψτε να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας.

Κάθε άνθρωπος θέλει να νιώθει ασφαλής στο σπίτι του. Και φυσικά, κι όταν είναι κι εκτός αυτού. Στη σημερινή εποχή, τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού έχουν γίνει πλέον απαραίτητα για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί η καθημερινότητα έχει γίνει πολύ απαιτητική και οι υποχρεώσεις, ειδικά οι επαγγελματικές, αρκετά χρονοβόρες. Δεύτερον, γιατί οι διαρρήξεις μπορεί να έχουν μειωθεί εν μέσω καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, αλλά όταν αυτά λήξουν, πολύ πιθανόν τα ποσοστά εγκληματικότητας να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία.

Κανένας δεν μπορεί να είναι συνέχεια σπίτι του και κανένας δεν μπορεί να στέκεται αέναος φρουρός δίπλα στην πόρτα ή το παράθυρο. Που σημαίνει ότι όντως, τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού είναι αναγκαιότητα.

 

Τι είναι τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού και τι περιλαμβάνουν;

 

Ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού ορίζεται ως το σύνολο των ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν με ένα και μοναδικό σκοπό: την ασφάλεια του σπιτιού. Όλα τα συστήματα ασφαλείας διαχωρίζονται με βάση το όνομά τους (π.χ. αυτοκινήτου, πυρασφάλειας) και καθορίζουν τις μεθόδους με την οποία διασφαλίζεται η ασφάλεια.

Τα αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας λειτουργούν ως φύλακες, που όχι μόνο φροντίζουν για την ασφάλεια της οικίας, αλλά επίσης αποτρέπουν οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα και σημαίνουν τον συναγερμό. Παράλληλα δρουν και ως ψυχολογική απάντηση, τόσο για τον διαρρήκτη, όσο και για τον ένοικο ή ιδιοκτήτη. Τέλος, διατηρούν αρχείο των συνολικών δραστηριοτήτων που γίνονται εντός οικίας κι εντός περιμέτρου, το οποίο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο όταν χρειαστεί.

 

Τι περιλαμβάνουν τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού;

 

Τα συστήματα ασφαλείας για την προστασία μιας οικίας ιδανικά πρέπει να προστατεύουν τον εσωτερικό, περιμετρικό και εξωτερικό χώρο από κινδύνους. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συστήνεται πάντα να εγκαθίστανται από επαγγελματίες εγκαταστάτες. Αυτό γιατί θα κάνουν μια σωστή εκτίμηση του σπιτιού και των αναγκών ασφαλείας που έχει, ενώ θα κάνουν και την επαγγελματική εγκατάσταση με βάση τις προδιαγραφές του εξοπλισμού.

Ένα σύστημα ασφαλείας σπιτιού περιλαμβάνει:

  • Πίνακα ελέγχου

  • Αισθητήρες

  • Ανιχνευτές καπνού και αερίων

  • Συναγερμό

  • Κάμερες ασφαλείας

Πίνακας ελέγχου

Είναι ο βασικός ελεγκτής όλου του συστήματος. Μέσα από τον πίνακα ελέγχου, ενεργοποιείται κι απενεργοποιείται το σύστημα, συνδέεται κι ελέγχει κάθε εξάρτημα και σημαίνει τον συναγερμό όταν είναι απαραίτητο. Επίσης, από τον πίνακα ελέγχου γίνεται η ενημέρωση τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στο Κέντρο Λήψης Σημάτων ότι κάτι έχει συμβεί. Η διαχείριση του πίνακα γίνεται μέσω πληκτρολογίων LCD, πληκτρολογίων αφής και μέσω εφαρμογής.

Αισθητήρες

Για τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού, πρέπει να υπάρχουν πολλών ειδών αισθητήρες. Αισθητήρες πρέπει να υπάρχουν στις πόρτες και τα παράθυρα, τα οποία παρακολουθούν κι ενημερώνουν για την κινητικότητά τους, αν έκλεισαν ή άνοιξαν και λέγονται μανιάτικες επαφές. Οι αισθητήρες πρέπει επίσης να ενημερώνουν αν υπάρξει κάποια παραβίαση, δηλαδή αν έσπασαν ή χάλασαν.

Πρέπει επίσης να υπάρχουν αισθητήρες κίνησης που είτε είναι υπέρυθροι, είτε μικροκυματικοί, είτε δέσμες, είτε λέιζερ. Όταν ενεργοποιηθούν, δημιουργούν μια αόρατη ζώνη προστασίας που αν παραβιαστεί σημαίνει κατευθείαν τον συναγερμό. Οι αισθητήρες μπορούν να είναι ενσύρματοι και ασύρματοι και συνήθως τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία για την μέγιστη κάλυψη του χώρου. Συγχρόνως, οι αισθητήρες τοποθετούνται σε χώρους που περιέχουν αντικείμενα αξίας. Επίσης, υπάρχουν αισθητήρες σπασίματος τζαμιού, δόνησης, θερμοκρασίας, υγρασίας και χρηματοπαγίδας.

Ανιχνευτές

Για την ασφάλεια ενός σπιτιού, πάντα συνιστάται να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού και CO (μονοξείδιο του άνθρακα), τα οποία ειδοποιούν όταν ο εσωτερικός αέρας μιας οικίας είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Συναγερμός

Ο συναγερμός πρέπει να είναι τόσο δυνατός έτσι ώστε να μπορούν να ειδοποιηθούν και οι γειτονικοί ένοικοι ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι σειρήνες ενημερώνουν τους ανθρώπους εντός οικίας ότι κάτι έχει συμβεί, αλλά επίσης φοβίζουν και διώχνουν τον διαρρήκτη. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να χρησιμοποιούν εσωτερικές και εξωτερικές σειρήνες. Στα περισσότερα συστήματα ασφαλείας σπιτιού, όταν σημαίνεται ο συναγερμός, ειδοποιείται το Κέντρο Λήψης Σημάτων, ο ιδιοκτήτης και η αστυνομία.

Κάμερες Ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας μπορεί να είναι είτε ασύρματες είτε ενσύρματες και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού που αποτρέπει τους δράστες. Υπάρχουν πολλές θέσεις που μπορούν να τοποθετηθούν (στην είσοδο, στο γκαράζ, στο παιδικό δωμάτιο), και η καλύτερη και αποτελεσματικότερη τοποθέτησή τους είναι κι αυτή που θα καθορίσει την συνολική ασφάλεια. Γι' αυτό κι ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης θα είναι σε θέση να προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, με βάση την χρήση της και το οίκημα. Γενικότερα, ο συνδυασμός συστήματος ασφαλείας με κάμερες αποτελεί την πιο ιδανική λύση για να επιτευχθεί η μέγιστη ασφάλεια της οικίας ή επιχείρησης.

 

Συστήματα ασφαλείας σπιτιού: Σιγουριά, αποτελεσματικότητα, ελευθερία

 

Στην GQ TECH γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η προστασία της οικίας και πως τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού είναι μια ανάγκη. Ανεξάρτητα από την εποχή, ανεξάρτητα από την οικία και ανεξάρτητα από την περιοχή.

Γι' αυτό και όχι μόνο είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι των μεγαλύτερων κατασκευαστών συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, προσφέροντας πάντα άριστης ποιότητας συστήματα κι εξαρτήματα, αλλά κι έχουμε αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο έμπιστων κι έμπειρων συνεργατών. Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες που συνεργαζόμαστε μοιράζονται το πάθος μας για την ασφάλεια και την άριστη ποιότητα στα συστήματα ασφαλείας, και είναι πάντα έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε απαίτηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε να βρείτε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας σπιτιού, ή αν θέλετε να βρείτε τον πιο ιδανικό εγκαταστάτη για τις ανάγκες της οικίας σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments