Ασφάλεια σπιτιού και αυτοματισμοί: Πώς ανεβάζουν τον πήχη στην ασφάλεια

Ασφάλεια σπιτιού και αυτοματισμοί: Πώς ανεβάζουν τον πήχη στην ασφάλεια

Ασφάλεια σπιτιού και αυτοματισμοί, πλέον συμβαδίζουν και στην GQ TECH θα καταλάβετε γιατί.

Η ασφάλεια σπιτιού αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Από σειρήνες και συστήματα, μέχρι κλειδαριές και παρακολούθηση, υπάρχει πλέον πολλές επιλογές για κάθε κατάσταση και ανάγκη. Η εξέλιξή τους είναι αυτό που λέμε "έξυπνη ασφάλεια" (smart security) ή πιο απλά, αυτοματισμοί.

Η τεχνολογική πρόοδος είναι αυτή που κατέστησε δυνατή την ύπαρξή τους και δίνει ουσιαστικά τη δυνατότητα σύνδεσης των συσκευών με τα συστήματα ασφαλείας, έτσι ώστε να ελέγχονται από απόσταση. Με τις ανάγκες για προστασία ιδιοκτησίας και προσώπων να αυξάνονται, και την τεχνολογία να προσθέτει όλο και περισσότερες λύσεις, σε αυτό το άρθρο από την GQ TECH -που η ασφάλεια είναι μόνιμή μας προτεραιότητά- θα αναφερθούν δύο βασικά θέματα:

  • Τι ακριβώς είναι οι αυτοματισμοί
  • Με ποιους τρόπους ενισχύουν την ασφάλεια

Τι είναι οι αυτοματισμοί στην ασφάλεια σπιτιού;

Οι αυτοματισμοί γενικά αναφέρονται σε συσκευές που χρησιμοποιούν νέα μέσα τεχνολογίας για να κάνουν ένα σπίτι πιο λειτουργικό και ελεγχόμενο. Στην ασφάλεια σπιτιού οι αυτοματισμοί λειτουργούν με αισθητήρες, λογισμικά και ασύρματα πρωτόκολλα, όπως Wi-Fi, Bluetooth, Z-Wave και Zigbee, έτσι ώστε οι συσκευές να δουλεύουν αυτόματα.

Μάλιστα, στην GQ TECH, για τα περιφερειακά των αυτοματισμών επιλέγουμε Z-Wave τεχνολογία, μία από τις κορυφαίες τεχνολογίες αυτοματισμού που χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια προϊόντα σε όλο τον κόσμο. Είναι ασύρματη, που όμως δεν επηρεάζει το WiFi και λειτουργεί με χαμηλή ισχύ.

Αυτές οι αυτόματες συσκευές λοιπόν, που είναι πιο γνωστές ως "έξυπνες συσκευές" (ή smart) και συνήθως περιλαμβάνουν έξυπνες κλειδαριές, πρίζες, φώταθερμοστάτες ή διακόπτες, έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και με το σύστημα ασφαλείας του σπιτιού.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού, δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε ή βρείτε τα 6 καλύτερα μοντέλα συναγερμών στην αγορά.

Ουσιαστικά, οι αυτοματισμοί στην ασφάλεια σπιτιού βελτιστοποιούν μια σειρά από επαναλαμβανόμενες και χειροκίνητες ενέργειες, τις οποίες τις μετατρέπει σε αυτοματοποιημένες ροές εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα ασφαλείας είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο επιρρεπή σε ανθρώπινα λάθη.

Ασφάλεια σπιτιού & αυτοματισμοί: Πώς την ενισχύουν

Οι αυτοματισμοί στην ασφάλεια σπιτιού είναι ένας πρακτικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχυθεί η προστασία ενός οικήματος, ενός συγκεκριμένου χώρου ή των ανθρώπων.

Ακολουθούν 5 τρόποι που οι αυτοματισμοί ενισχύουν την ασφάλεια σπιτιού:

 

1. Πολλές έξτρα επιλογές & λειτουργίες

Οι αυτοματισμοί δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματιστούν συμβάντα και ενέργειες που αφορούν πολλαπλές συσκευές ή συστήματα. Αυτό δίνει μια τεράστια γκάμα από έξτρα επιλογές, όπως εντολές με βάση τον χρόνο ή συγκεκριμένες αντιδράσεις σε συμβάντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προγραμματίσετε να κλείνουν ή να ανάβουν τα φώτα μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή ή ακόμα, μπορείτε να τα προγραμματίσετε να ανάβουν όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Οι δυνατότητες των αυτοματισμών είναι αναρρίθμητες και μπορούν να δώσουν πολύ χρήσιμες λύσεις για τη μέγιστη ασφάλεια.

 

2. Έλεγχος εξ αποστάσεως

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των αυτοματισμών είναι ο έλεγχος από απόσταση. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την οικιακή προστασία γιατί σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε κάποιο σύστημα, φως ή θερμοστάτη, χωρίς να είστε στο σπίτι.

Αυτή η δύναμη του remote control γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή από τους κατασκευαστές. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν στην αγορά όλο και περισσότερες "smart" λειτουργίες και συσκευές, κι έτσι οι αυτοματισμοί στην ασφάλεια σπιτιού θα μπορούν να δίνουν ακόμα περισσότερες επιλογές.

 

3. Ενεργειακή απόδοση

Με τους αυτοματισμούς, το σπίτι μπορεί να γίνει ενεργειακά αποδοτικό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλαπλές λειτουργίες, όπως για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας με έναν αυτόματο θερμοστάτη ή να προγραμματίσετε το αυτόματο κλείσιμο των φωτών μια συγκεκριμένη ώρα ή όταν οι αισθητήρες κίνησης δεν ανιχνεύουν κάποια κίνηση.

Προμηθευτείτε τους καλύτερους αυτόματους θερμοστάτες στην GQ TECH.

 

4. Ευελιξία

Δεν είναι καθόλου αποδοτικό να μην μπορείτε να συνδέσετε τα υπάρχοντα συστήματα ασφαλείας με το καινούργιο smartphone ή tablet σας, κι έτσι να πρέπει να αλλάξετε τον εξοπλισμό σας. Οι συσκευές αυτοματισμών όμως είναι εξαιρετικά ευέλικτες όταν πρόκειται για τη σύνδεσή τους με νέα και προηγμένα μέσα. Αυτή η ευελιξία δίνει το προβάδισμα στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίζουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, χωρίς να φοβούνται πως θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το σύστημα που θα τους προστατέψει.

 

5. Μικρότερη πιθανότητα λάθους

Το ανθρώπινο σφάλμα είναι αναπόφευκτο και μη κατακριτέο. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια όμως, δεν υπάρχει χώρος για λάθη. Όταν ένας άνθρωπος, υπάλληλος ή ιδιοκτήτης, πρέπει να επαναλαμβάνει χειροκίνητα κάποιες εργασίες, τότε υπάρχουν και μεγάλες πιθανότητες απροσεξίας. Οι αυτοματισμοί στην ασφάλεια σπιτιού, μπορούν να πάρουν αυτό το βάρος πάνω τους και να ακολουθήσουν τις καλύτερες πρακτικές για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Η καθημερινότητα κινείται με ταχύτατους ρυθμούς και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν δεν μπορούν να εξαφανιστούν. Γι' αυτό και στην GQ TECH, κατανοώντας πλήρως την ανάγκη για ασφάλεια, είτε για οικιακούς είτε για επαγγελματικούς χώρους, μπορούμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη γύρω από τα συστήματα ασφαλείας, τα κλειστά κυκλώματα, την πυρανίχνευση, τους ελέγχους πρόσβασης ή τους αυτοματισμούς.

Σε εμάς θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα προστασίας, τα οποία προέρχονται από κατασκευαστές παγκοσμίου φήμης, ενώ συνεργαζόμαστε και με εξειδικευμένους εγκαταστάτες που μπορούν να εκτιμήσουν σωστά τον χώρο σας, να προτείνουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να φέρουν εις πέρας κάθε απαιτητική εγκατάσταση.

Βρείτε τις καλύτερες συσκευές αυτοματισμών και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που προσφέρουν για τη μέγιστη ασφάλεια του σπιτιού σας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments