Κάμερες εξωτερικού χώρου: Τα 4 καλύτερα μοντέλα της αγοράς

Κάμερες εξωτερικού χώρου: Τα 4 καλύτερα μοντέλα της αγοράς

Οι κάμερες εξωτερικού χώρου είναι κάμερες ασφαλείας που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και πρέπει να τηρούν αυστηρά πρότυπα για αντοχή στην υγρασία, τη βροχή, κλπ. Η χρήση κάμερας εσωτερικού χώρου σε εξωτερικούς χώρους δεν ενδείκνυται και μάλιστα δεν καλύπτεται από την εγγύηση, καθώς σχεδόν σίγουρα θα παρουσιαστεί οξείδωση της πλακέτας.

Οι κάμερες ασφαλείας συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά σε κάθε εγκατάσταση για την επιτήρηση οικίας ή επαγγελματικού χώρου. Σε συνδυασμό με τα καταγραφικά επιτυγχάνεται η τοπική ή απομακρυσμένη παρακολούθηση του χώρου και η αποθήκευση της εικόνας.

Πώς θα επιλέξετε τις σωστές κάμερες εξωτερικού χώρου

Κάμερες εξωτερικού χώρου

Η επιλογή της κατάλληλης κάμερας ασφαλείας εξωτερικού χώρου εξαρτάται από τον χώρο τοποθέτησης, τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της εγκατάστασης και από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV) του οποίου θα αποτελέσουν μέρος.

Ορισμένα από τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογούνται οι κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου με καταγραφικό και που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας, αν προτίθεστε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας, είναι τα εξής:

Ανάλυση εικόνας

Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση, που μετριέται σε megapixel, τόσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε να διακρίνουμε. Η χαμηλότερη ανάλυση είναι 1MP δηλαδή 720P, ενώ στα 2MP σε ανάλυση 1080P έχουμε μια αρκετά καλύτερη εικόνα. Οι κάμερες εξωτερικού χώρου με ανάλυση 4.0ΜΡ και 5MP προσφέρουν κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Ευαισθησία στο φως

Αν η κάμερα τοποθετηθεί σε μέρος με χαμηλό φωτισμό θα πρέπει να έχει αυξημένη ευαισθησία στο φως και πιθανώς δυνατότητα Back Light Compensation (BLC).

Εμβέλεια IR

Το IR σημαίνει Infrared, δηλαδή ο υπέρυθρος φωτισμός που επιτρέπει σε μια κάμερα να επιτηρεί τον χώρο ακόμη και σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού. Όσο μεγαλύτερος ο χώρος, τόσο πιο μεγάλη πρέπει να είναι η απόσταση που καλύπτει το IR

Τύπος κάμερας

Ανάλογα με το σχήμα τους, οι κάμερες εξωτερικού χώρου μπορούν να χωριστούν σε ορισμένες βασικές κατηγορίες:

  • Οι κάμερες τύπου dome βρίσκονται μέσα σε προστατευτικό θόλο, έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικές και να μην είναι εμφανής η κατεύθυνση που είναι στραμμένες.
  • Οι κάμερες box έχουν σχήμα κουτιού και μπορούν να υποστηρίξουν φακούς με μεγάλη εστιακή απόσταση.
  • Οι κάμερες ασφαλείας τύπου bullet έχουν μικρό μέγεθος και επίμηκες σχήμα, σαν σφαίρα. Είναι σχεδιασμένες για οπτική καταγραφή μιας συγκεκριμένης περιοχής και μπορούν να έχουν σταθερό φακό ή zoom.

Άλλα χαρακτηριστικά

Οι σύγχρονες κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου διαθέτουν πολλά πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της κίνησης από τον χρήστη (PTZ), αυτόματη ανίχνευση κίνησης και καταγραφή ήχου, αποστολή ειδοποιήσεων, ενσωματωμένο μικρόφωνο και αμφίδρομη επικοινωνία ήχου, κ.ά.

Οι 4 κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου που ξεχωρίζουν

Kάμερα εξωτερικού χώρου

Επιλέξαμε για εσάς τέσσερις κάμερες ασφαλείας εξωτερικού χώρου που ξεχωρίζουν στην κατηγορία τους, λόγω της υψηλής ποιότητάς τους και των δυνατοτήτων που προσφέρουν.

TVP-1104 της Carrier – Η PTZ κάμερα με τις περισσότερες δυνατότητες

TruVision TVP-1104 είναι μια κάμερα ασφαλείας εξωτερικού χώρου και ανήκει στην τελευταία τεχνολογική γενιά βίντεο επιτήρησης PTZ που βασίζεται στο πρότυπο H.264. Πλήρως προγραμματιζόμενη και σχεδιασμένη για να προσφέρει απαράμιλλη απόδοση, η TruVision IP 2 Megapixel PTZ παράγει υψηλής ποιότητας βίντεο σε πολύ απαιτητικές συνθήκες. Η κάμερα τύπου dome έχει οπτικό zoom 20X και progressive-scan στα 1.3 και 2.0MPx και προσφέρει ευκρινή εικόνα σε κοντινές και μεγάλες αποστάσεις, ενώ η ψηφιακή λειτουργία δυναμικού εύρους επιτρέπει την ταυτόχρονη επόπτευση φωτεινών και σκοτεινών περιοχών.

Επίσης, διαθέτει την τεχνολογία ROI (Region of Interest) που επιτρέπει τον ορισμό σημαντικών περιοχών της εικόνας ώστε να απεικονίζονται με τη μέγιστη ανάλυση (π.χ. πινακίδες αυτοκινήτων, πρόσωπα) ενώ το υπόλοιπο τμήμα απεικονίζεται με την συνήθη ανάλυση. Με αυτήν την τεχνολογία εξοικονομείται bandwidtn και χώρος στον δίσκο.

Κάμερες ασφαλείας PTZ που προτείνει η GQ Tech

TXA-842MH5 της Texas Tech – Ανθεκτική και αποδοτική στον χαμηλό φωτισμό

Η κάμερα της Texas Tech με τον κωδικό TXA-842MH5 είναι μια υβριδική bullet κάμερα εξωτερικού χώρου και πρωτόκολλο 4 σε 1 (AHD default, TVI, CVI, CVBS). Με τον αισθητήρα 1/2,5”AR0521+FH8538D και φακό μεταβλητής εστίασης 2.8-12mm υποστηρίζει ανάλυση 5.0Mpixel. Έχει ανθεκτικό μεταλλικό περίβλημα που της παρέχει αδιάβροχη προστασία και διαθέτει υπέρυθρα LED μεγάλης εμβέλειας (40 μέτρα).

Υποστηρίζει ευαισθησία ελάχιστου φωτισμού στο έγχρωμο 0.001lux, λειτουργία smart IR-cut, καθώς και άλλες προηγμένες λειτουργίες που συμβάλουν στην υψηλή απόδοση και λήψη ποιοτικών εικόνων όπως: Day/Night, 3D-DNR, Auto AGC/ATW.

Κορυφαίες κάμερες τύπου bullet

UltraSync Door Bell της Carrier - Ένα θυροτηλέφωνο με υψηλές επιδόσεις

Tο UltraSync Door Bell είναι ένα Wi-Fi κουδούνι με ζωντανό βίντεο, αμφίδρομο ήχο, ανίχνευση κίνησης και εγγραφή βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Τοποθετείται στη θέση ενός θυροτηλεφώνου επιτρέποντας στον επισκέπτη και τον χρήστη να επικοινωνούν μέσω της εφαρμογής UltraSync. Διαθέτει ενσωματωμένη την κάμερα RS-3241 της Carrier που μπορεί να διεγερθεί από ένα προγραμματισμένο γεγονός, όπως ένα alarm ή μια ανοικτή ζώνη.

Διαχειρίζεται μέσω εφαρμογής και προσφέρει υψηλή ανάλυση 1080p με εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο στις 180° και τεχνολογία WDR για σωστή λειτουργία σε περιβάλλον με έντονες αντιθέσεις φωτισμού. Η συσκευή υποστηρίζει τα Wi-Fi Standards IEEE802.11b/g/n με συχνότητα 2.4GHz, WPS, καθώς και αλγόριθμους κρυπτογράφησης WPA2- PSK.

Στην ενσωματωμένη κάρτα με χωρητικότητα 16GB μπορεί να εγγραφεί βίντεο και να αποσταλεί μέσω cloud όταν ζητηθεί από τον χρήστη. Ακόμα διαθέτει IR με εμβέλεια 5 μέτρα, πρότυπο συμπίεσης Η.264 για μείωση του bandwidth και του αποθηκευτικού χώρου και λειτουργεί απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες μεταξύ-10°C +50°C.

T004AT της HiSharp - Καλύτερη σχέση ποιότητας–τιμής

Η κάμερα T004AT της HiSharp ανήκει στις κάμερες εξωτερικού χώρου ενσύρματης σύνδεσης με ιδιαίτερα προσιτή τιμή σε σχέση με τις δυνατότητές της. Είναι μια υβριδική bullet κάμερα 4 σε 1 (AHD, TVI, CVI, CVBS). Προστατεύεται από περίβλημα αλουμινίου με βαθμό στεγανότητας IP66.  Εξοπλισμένη με τον αισθητήρα 1/2.9” CMOS PXI-K03+FH8538 και με τον φακό 3.3-12mm έχει ανάλυση 5.0Mpixel με 2592x1944 ενεργά pixel.

Ο ελάχιστος φωτισμός (χωρίς IR) είναι 0.01Lux και με τα IR LED είναι δυνατή η παρατήρηση σε απόσταση έως 30m με μηδενικό φωτισμό. Η σχέση σήματος/θορύβου είναι στα 50Db, ενώ διαθέτει μια σειρά από εξελιγμένες δυνατότητες, όπως IR Cut filter, 3DNR, Control Over Coax (CoC). Συμβατή με καλωδίωση RG59 UTP, μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα σε θερμοκρασίες μεταξύ -10 +50°C.

Κάμερες τύπου bullet

Επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της GQ Tech για να σας προτείνουν λύσεις για κάμερες εξωτερικού χώρου με καταγραφικό ή χωρίς, που θα καλύψουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της οικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου.

Ακολουθήστε την GQ Tech στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube, για να μαθαίνετε πρώτοι τα τεχνολογικά νέα στον τομέα της ασφάλειας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments