Ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές: 6 οφέλη για τους επαγγελματικούς χώρους

Ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές: 6 οφέλη για τους επαγγελματικούς χώρους

Υπάρχει ποικιλία για τις κλειδαριές ασφαλείας, όπως είναι οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, αυτές που δουλεύουν με δακτυλικά αποτυπώματα και αυτές με keypad. Μία από αυτές όμως έχει πολλά οφέλη για επαγγελματικούς χώρους: οι ηλεκτρομαγνητικές.

Η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά είναι ένα από τα εξελιγμένα συστήματα κλειδώματος, η οποία μπορεί να ανοιγοκλείνει τις θύρες από απόσταση. Μπορεί η συγκεκριμένη τεχνολογία να υπάρχει από τα τέλη της δεκαετίας του '60, όμως τα τελευταία χρόνια είναι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σε μεγάλα κτίρια και γραφεία. Αυτό γιατί προσφέρει πολλαπλά οφέλη για χώρους όπου διέρχεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

Γι' αυτό σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με σημαντικά θέματα για τις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, όπως:

  • Τι είναι
  • Πώς δουλεύουν
  • Γιατί ταιριάζουν τόσο στους επαγγελματικούς χώρους

Τι είναι οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές;

Γνωστές και ως maglocks, οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές πόρτας αποτελούνται από ένα σύστημα που μαγνητίζεται όταν το διαπεράσει ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι "fail safe" ηλεκτρονικές κλειδαριές, δηλαδή η λειτουργία τους και το κλείδωμά τους εξαρτάται από το ρεύμα. Όταν δημιουργηθεί όμως το μαγνητικό πεδίο, ασφαλίζουν τις πόρτες και ο έλεγχος των θυρών γίνεται ηλεκτρονικά.

Πώς λειτουργούν οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές; 

Οι maglocks έχουν έναν αρκετά επαναστατικό τρόπο λειτουργίας. Χρησιμοποιούν τον ηλεκτρομαγνητισμό για να ελέγξουν ολόκληρο τον μηχανισμό ασφάλισης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν ενεργοποιηθεί ο μαγνήτης μέσω ηλεκτρισμού, κλειδώνει την πόρτα. Για να ελέγξετε την είσοδο ή την έξοδο, συνήθως χρησιμοποιείται ένας διακόπτης που ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τον μαγνήτη. 

Γιατί ταιριάζουν τόσο πολύ στους επαγγελματικούς χώρους οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές; 6 Οφέλη 

Η χρήση των maglocks αυξάνεται με τα χρόνια κι αυτό διότι αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τον έλεγχο πρόσβασης σε κάθε είδους επαγγελματικού κτιρίου. Οι ηλεκτρομαγνητικές τους δυνάμεις είναι κατάλληλες για να κρατούν τελείως κλειστές και ασφαλείς πόρτες, συγκεκριμένα διαμερίσματα ενός χώρου, αλλά και πύλες.

Μάθετε τι χρειάζεται για να προστατέψετε έναν επαγγελματικό χώρο.

Αν σχεδιάζετε το σύστημα ασφάλισης σε έναν επαγγελματικό χώρο, τότε σίγουρα πρέπει να σκεφτείτε τις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές και να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω οφέλη τους:

1. Ξεχάστε τα χαμένα κλειδιά και τα αντικλείδια

Μπορεί ο τίτλος τους να έχει τη λέξη “κλειδαριά”, αλλά ένα από τα μεγάλα προτερήματά τους είναι ότι δεν λειτουργούν με κλειδιά. Αντ' αυτού, μπορούν να λειτουργούν με keypads, κάρτες, σαρωτές ή ένα ηλεκτρικό σύστημα ασφαλείας. 

Το γεγονός ότι δεν απαιτούνται κλειδιά, προσθέτει κι ένα ακόμα στρώμα ασφαλείας, αφού στην αντίθετη περίπτωση, αν ένας υπάλληλος χάσει τα κλειδιά του, αυτό αυτόματα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για παραβίαση ασφάλειας. 

2. Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου πρόσβασης

Η διαθεσιμότητα του "remote" ελέγχου είναι επίσης ένα σημαντικό προβάδισμα για τους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους που διαθέτουν πολλές θύρες και μεγάλο αριθμό προσωπικού. Με το πάτημα ενός κουμπιού, μια πόρτα μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει χωρίς απαραίτητα να είναι κάποιος υπεύθυνος ασφαλείας εκεί. Μάλιστα, ορισμένα συστήματα ελέγχου μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να δίνουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

3. Έχετε δεδομένα εισόδου και εξόδου

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τη θέση των κλειδιών μπορούν να πάρουν τα keypads, οι κάρτες, ακόμα και οι αισθητήρες κίνησης ή τα βιομετρικά στοιχεία (π.χ. σάρωση προσώπου, ματιών, δακτυλικών αποτυπωμάτων). Αυτό σημαίνει ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας έχει στη διάθεσή του δεδομένα για το ποιος μπήκε ή βγήκε σε έναν χώρο, όπως και την ακριβή ώρα.

Για χώρους που έχουν αντικείμενα αξίας ή ευαίσθητα δεδομένα κι έγγραφα, είναι εξαιρετικά σημαντική πληροφορία, ειδικά σε περιπτώσεις διάρρηξης.

Πάρτε τον έλεγχο του επαγγελματικούς σας χώρου στα χέρια σας με εξοπλισμό ελέγχου πρόσβασης και ηλεκτρομαγνήτες θυρών.

4. Δυνατό κλείσιμο & μεγαλύτερη ασφάλεια

Για τις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, η υψηλή δύναμη συγκράτησης είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Η ιδιότητά τους αυτή προκύπτει από τη μεγάλη ηλεκτρομαγνητική επιφάνεια, η οποία όταν ενεργοποιηθεί είναι αδιαπέραστη.

Σε περιπτώσεις πιθανής διάρρηξης, οι maglocks είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας λόγω της ισχυρής τους δύναμης και της αντοχής τους σε πιέσεις. Επίσης, δεν "κολλάνε" και δεν φθείρονται εύκολα.

5. Κατάλληλες για έκτακτες περιπτώσεις

Επειδή πρόκειται για "fail-safe" ηλεκτρονικές κλειδαριές, που σημαίνει ότι χωρίς ρεύμα, αποδεσμεύονται και οι πόρτες ξεκλειδώνουν, σε έκτακτες περιπτώσεις κινδύνου, δεν υπάρχει ο φόβος εγκλωβισμού ή μηχανικών βλαβών λόγω διακοπής ρεύματος.

Όπως συνήθως συμβαίνει με τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας, έτσι και οι maglocks μπορούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο σε περίπτωση όπου άνθρωποι πρέπει να διαφύγουν γρήγορα και να εκκενωθεί ένα κτίριο.

6. Εξοικονόμηση κόστους

Λόγω της απλότητας των maglocks και έχοντας υπόψιν την άνοδό τους ως αντικαταστάτες των συμβατικών κλειδαριών, οι τιμές τους είναι αρκετά λογικές, τόσο για τον εξοπλισμό ελέγχου πρόσβασης, όσο και για την σχετικά απλή εγκατάστασή τους.

Η εξοικονόμηση κόστους έρχεται και από το γεγονός ότι δεν χρειάζονται συντήρηση, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πάρα πολύ ανθεκτικές στις πιέσεις. Συν όλων αυτών, μηδενίζονται τα κόστη που σχετίζονται με τα κλειδιά. Επί προσθέτως, αναλογιστείτε πόσα είναι τα έξοδα μιας πόρτας και κλειδαριάς όταν παραβιάζονται.

Στην GQ TECH, που η ασφάλεια είναι στο DNA της εταιρείας μας, διαθέτουμε ανώτερο εξοπλισμό για έλεγχο πρόσβασης, όπως και  μια μεγάλη ποικιλία από ποιοτικούς ηλεκτρομαγνήτες θυρών, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πλήρως στεγανοί και με πολύ υψηλή αντοχή στην πίεση.

Επικοινωνήστε σήμερα με έναν εκπρόσωπό μας για να μάθετε περισσότερα για τις ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές.

Βρείτε τον κατάλληλο, έμπειρο και καταρτισμένο τεχνικό που θα αναλάβει την εγκατάσταση που χρειάζεται ο χώρος σας. 

CTA - Βρείτε εγκαταστάτη συστημάτων ασφαλείας για ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments