Γιατί πρέπει να ελέγχετε και να αλλάζετε τις μπαταρίες συναγερμού

Γιατί πρέπει να ελέγχετε και να αλλάζετε τις μπαταρίες συναγερμού

Η καρδιά του συστήματος συναγερμού είναι η μπαταρία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε συχνά προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν στις μπαταρίες συναγερμού και πώς να τα αντιμετωπίσετε.

Η ασφάλεια του σπιτιού και της περιουσίας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή. Ειδικά όταν λείπετε από το σπίτι ή το κατάστημα, η παρουσία ενός συστήματος ασφαλείας σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Η τεχνολογία είναι σημαντικός σύμμαχος σε αυτό και υπάρχουν λύσεις που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη. Προηγμένα συστήματα συναγερμών σπιτιού και αυτοματισμοί ασφάλειας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη επισκόπηση και διαφύλαξη του σπιτιού ή του εργασιακού χώρου από μακριά.

Όμως, δεν αρκεί μόνο η εγκατάσταση για να υπάρχει αξιόπιστη ασφάλεια. Όπως όλες οι συσκευές, έτσι και τα συστήματα ασφαλείας χρειάζονται συντήρηση για να λειτουργούν σωστά και απρόσκοπτα, ειδικά σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή παρατεταμένης απουσίας. Μόνο με τακτική και σωστή συντήρηση θα πιάσει τόπο η επένδυση που κάνετε με το σύστημα συναγερμού σας.

Δείτε το Νο1 Αμερικανικό σύστημα συναγερμού, CADDX

Μπαταρίες συναγερμού & false alarm κατά τη διακοπή ρεύματος

Οι μπαταρίες συναγερμού είναι από τα πιο βασικά στοιχεία του συστήματος συναγερμού, καθώς εξασφαλίζουν ότι το σύστημα λειτουργεί και βρίσκεται σε ετοιμότητα για αρκετές ώρες, ακόμα και αν υπάρξει διακοπή ρεύματος στο χώρο.

Τι συμβαίνει στο σύστημα συναγερμού σας όταν έχει πρόβλημα η μπαταρία; Συχνά μπορεί να μην το καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα, μέχρι να είναι αργά και να έχει επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Κάποια ενδεικτικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αν υπάρχει πρόβλημα με τις μπαταρίες είναι:

  • Κακή τροφοδότηση: αυτό συμβαίνει όταν η μπαταρία της κεντρικής μονάδας φθαρεί και διακόπτεται η τροφοδότηση του συστήματος από το δίκτυο, δημιουργώντας δυσλειτουργίες.
  • Ψευδείς συναγερμοί: είναι αρκετά συχνό φαινόμενο όταν υπάρχουν προβλήματα στην τροφοδότηση, καθώς η σειρήνα λαμβάνει ψευδή εντολή από την κεντρική μονάδα για να ηχήσει, χωρίς να υπάρχει λόγος.
  • Έλλειψη αυτονομίας: η χαμηλή στάθμη ή βλάβη στη μπαταρία σημαίνει ότι το σύστημα δεν έχει αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και υπάρχουν δυσκολίες στην ενεργοποίηση ή απενεργοποίησή του.

Αλλαγή σε μπαταρίες συναγερμού μετά από 2 χρόνια

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας συναγερμού κυμαίνεται γύρω στα δύο χρόνια, αλλά ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι ακόμα λιγότερος αν έχετε επιλέξει μη επώνυμες μπαταρίες.

Είναι καλό να επενδύσετε σε μπαταρίες καλής ποιότητας και να τις ελέγχετε τακτικά, έτσι ώστε να τις αντικαθιστάτε όταν χρειάζεται. Ο έλεγχος της μπαταρίας είναι μέρος της συντήρησης του συναγερμού και πρέπει να γίνεται τακτικά, για να είστε σίγουροι ότι ο συναγερμός σας λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.

Αλλαγή σε μπαταρίες συναγερμού πριν το καλοκαίρι

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε υπόψη σχετικά με τις μπαταρίες συναγερμού, είναι να τις αλλάζετε πριν την καλοκαιρινή σεζόν. Κι αυτό γιατί οι ζεστές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία τους.

Συνήθως τα προβλήματα εμφανίζονται τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η εποχή όπου πολλοί λείπουν από τα σπίτια τους λόγω διακοπών, και θέλουν να έχουν τη σιγουριά ότι το σύστημα συναγερμού τους θα λειτουργεί σωστά.

Είδαμε λοιπόν τη σημασία του να λειτουργούν σωστά οι μπαταρίες, αλλά και να είναι σωστά συντηρημένο το σύστημα συναγερμού σας. Ένας επαγγελματίας συντηρητής θα ελέγξει το σύστημά σας με τεχνογνωσία και αξιοπιστία, μία φορά το χρόνο για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Έτσι θα είστε πάντα σίγουροι ότι ο συναγερμός σας λειτουργεί σωστά και είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Η GQ Tech διαθέτει εκτενές δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα.

Βρείτε εγκαταστάτη CTA

Η GQ Tech είναι επίσημος αντιπρόσωπος των µεγαλύτερων κατασκευαστών συστηµάτων ασφαλείας παγκοσμίως. Στην εταιρεία μας θα βρείτε μόνο ανώτερης ποιότητας εξοπλισμό για την ασφάλεια του χώρου σας. Επίσης, διαθέτουμε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, αποτελούμενο από έμπιστους και καταρτισμένους εγκαταστάτες. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρείτε τον κατάλληλο εγκαταστάτη.

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook, το Twitter, το Instagram και το YouTube και να εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της εταιρείας μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments