Λύσεις για όλες τις απαιτήσεις από την Carrier - Cloud & Integration οι κυρίαρχες τάσεις

Λύσεις για όλες τις απαιτήσεις από την Carrier - Cloud & Integration οι κυρίαρχες τάσεις

Θα θέλαμε αρχικά να μας αναφέρετε πως προέκυψε ο διαχωρισμός του ομίλου της United Technologies (UTC) σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες και τι σηματοδοτεί για την Carrier, κάτω από την ομπρέλα της οποίας, βρίσκονται τα συστήματα ασφάλειας του ομίλου; 

Τον Νοέμβριο του 2018, η United Technologies ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαχωριστεί σε τρεις ανεξάρτητες εταιρείες: Carrier, Otis και United Technologies. Αργότερα, τον Ιούνιο του 2019, η United Technologies ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συγχωνευθεί με την Raytheon Technologies. Αναμένεται ότι το spin-off της Carrier θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 και η Carrier θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητη, δημόσια εισηγμένη εταιρεία. Ο διαχωρισμός από την United Technologies θα επιτρέψει στην Carrier και τα εμπορικά σήματα της – μεταξύ των οποίων βρίσκονται αυτά των συστημάτων ασφάλειας - να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη αξία και εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι η πρώτη προτεραιότητά μας και αναμένουμε ότι η μετάβαση θα είναι ομαλή και προς όφελος αυτών. 

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τεχνολογικές τάσεις σήμερα στα συστήματα ασφάλειας και ειδικότερα στον τομέα των συστημάτων συναγερμού και ανίχνευσης εισβολών; Πως η Carrier καλύπτει τις απαιτήσεις που προκύπτουν;

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε δυο βασικές τεχνολογικές τάσεις που βλέπουμε να κυριαρχούν, εστιάζοντας στο τομέα των συστημάτων συναγερμού - ανίχνευσης εισβολών.

Η 1η τάση οδηγεί στην ολοένα και μεγαλύτερη ενοποίηση συστημάτων και λειτουργιών, το λεγόμενο integration δηλαδή, που αφορά κυρίως μεσαία και μεγάλα έργα με συστήματα ασφάλειας. Σήμερα, πολλά συστήματα συναγερμού, βιντεο-επιτήρησης, ανίχνευσης πυρκαγιάς και άλλα, ενοποιούνται μεταξύ τους και ελέγχονται κεντρικά μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας λογισμικού. Η Carrier για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση, έχει αναπτύξει μια ισχυρή λύση, το λογισμικό Αdvisor Management, που επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση και ενοποίηση πολλών συστημάτων, όπως τα προϊόντα συναγερμού και ελέγχου πρόσβασης Advisor Advanced, πυρανίχνευσης Aritech 2X και βίντεο επιτήρησης TruVision.

Η 2η τάση αφορά τη διασύνδεση των συστημάτων συναγερμού μέσω cloud και τη χρήση εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα για τον έλεγχο και προγραμματισμό των συστημάτων από απόσταση. Παρόλο που η τάση αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρύτερα, βλέπουμε σήμερα ότι χρησιμοποιείται κυρίως σε εγκαταστάσεις μικρομεσαίων χώρων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών και εμπορικών καταστημάτων. Τα πιο πρόσφατα συστήματα συστημάτων συναγερμού που έχουμε λανσάρει στην αγορά προσφέρουν αυτές τις δυνατότητες διασύνδεσης με το cloud χρησιμοποιώντας την εφαρμογή UltraSync. Μερικά από τα προϊόντα που υποστηρίζουν cloud τεχνολογία βρίσκονται στις σειρές xGen, ZeroWire και Advisor Advanced. Η προηγούμενη σειρά προϊόντων NetworX, παλαιότερα γνωστή ως Caddx, μπορεί τώρα να συνδεθεί με το UltraSync μέσω IP ή 3G. Το UltraSync παρέχει ασφαλή επικοινωνία με κρυπτογράφηση, ενώ είναι plug and play διευκολύνοντας σημαντικά στην εγκατάσταση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα προϊόντα μας μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.firesecurityproducts.com

Ποια από τα νέα προϊόντα και ολοκληρωμένες λύσεις της Carrier θα θέλατε να αναδείξουμε ως πιο ξεχωριστά, ποια τα πλεονεκτήματα τους και για ποιες εφαρμογές είναι ιδανικά;

Διαθέτουμε διαφορετικές σειρές προϊόντων, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από συστήματα για μικρούς χώρους όπως οικίες και μικρά καταστήματα μέχρι πολύ μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συστήματα που καλύπτουν απαιτήσεις πολλαπλών τοποθεσιών κ.λπ. Ενδεικτικά:

Για τον οικιακό τομέα, προσφέρουμε το ZeroWire - ένα πλήρες ασύρματο σύστημα με δυνατότητα σύνδεσης μέσω του cloud και της εφαρμογής UltraSync είτε σε ένα σταθμό παρακολούθησης σημάτων, είτε στο κινητό τηλέφωνο του τελικού χρήστη. Το σύστημα ZeroWire, είναι plug-and-play και ασύρματο, δηλαδή ο χρόνος και το κόστος εγκατάστασης ελαχιστοποιούνται. Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί, να ελεγχθεί και να ενημερωθεί εξ αποστάσεως μέσω του cloud UltraSync. Οι κεντρικοί σταθμοί μπορούν εύκολα να αξιοποιήσουν το UltraSync να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν τα συστήματα ZeroWire.

Για εγκαταστάσεις μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, υπάρχει το xGen και ο διάδοχός του που θα ξεκινήσει σύντομα να διατίθεται. Και τα δύο είναι υβριδικά συστήματα, προσφέροντας ενσύρματες και ασύρματες ζώνες. Μπορούν να ξεκινήσουν από ένα μικρό σύστημα 8 ζωνών (ένα σύστημα 4 ζωνών, NXG-4, έρχεται φέτος) και να επεκταθούν σε μεγάλα συστήματα 512 ζωνών. Πρόκειται για συστήματα νέας γενιάς, που αποσκοπούν στην υποστήριξη συνεχούς λειτουργίας σε μεγάλη εγκατεστημένη βάση των παλαιών πάνελ NetworX (NX). Tα νέα πάνελ θα έχουν επίσης ένα διπλό bus (NetworX και RS-485), θα είναι η ιδανική λύση για οικονομικά αποδοτικές εφαρμογές NetworX. Παρόμοια με το ZeroWire, τόσο το xGen όσο και ο διάδοχός του μπορούν να συνδεθούν μέσω του cloud UltraSync. 

Για τις πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις, είτε με ενιαία τοποθεσία είτε σε κατανεμημένες πολλαπλές τοποθεσίες, προσφέρουμε τη σειρά προϊόντων Advisor Advanced intrusion με περισσότερες δυνατότητες πέρα από την ανίχνευση εισβολής. Προσφέρουν επιπλέον πλήρως ολοκληρωμένη λειτουργικότητα ελέγχου πρόσβασης, δυνατότητα ενσωμάτωσης με τα συστήματα ανίχνευσης πυρκαγιάς Aritech / 2X, με τα συστήματα βίντεο TruVision και πολλά άλλα. 

Πώς αξιολογείτε τη συνεργασία σας στην Ελλάδα με την GQ Tech και τους στόχους που έχετε στην ελληνική αγορά;

Στην Ελλάδα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με την GQ Tech S.A. που αποτελεί τον αποκλειστικό μας διανομέα στην Ελλάδα για πολλές από τις σειρές προϊόντων μας, συμπεριλαμβανομένων των παλαιών πινάκων NetworX, των πινάκων xGen, των μαγνητικών επαφών Sentrol και των πυροσβεστικών συστημάτων Kilsen. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με την GQ Tech σε μη αποκλειστική βάση και για άλλες σειρές προϊόντων (π.χ. Advisor Advanced intrusion, συστήματα ανίνχευσης πυρκαγιάς Aritech, συστήματα βίντεο TruVision κ.λπ.). 

Η GQ Tech λαμβάνει επίσης εκτεταμένη εκπαίδευση απευθείας από εμάς, ως κατασκευαστή, που επιτρέπει στην εταιρεία και τα στελέχη της να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη πρώτης γραμμής στην ελληνική αγορά για τα προϊόντα μας και να παρέχουν και αυτοί με τη σειρά τους εκπαίδευση σε επαγγελματίες εγκαταστάτες ασφαλείας. Έχουμε κοινό στόχο να μεγαλώσουμε μαζί ακόμα περισσότερο και να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση, παραμένοντας κορυφαίος πάροχος στην ελληνική αγορά στον τομέα των συστημάτων συναγερμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments