Πώς o εγκαταστάτης διασφαλίζει την εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας;

Πώς o εγκαταστάτης διασφαλίζει την εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας;

Πώς ένας εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας εξασφαλίζει ότι τον καλύπτει η εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας; Μάθετε όλα όσα χρειάζεται για να είστε ασφαλείς με τα... συστήματα ασφαλείας σας.

Κάθε χώρος, είτε οικιακός είτε επαγγελματικός, χρειάζεται ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας, τοποθετημένα σε στρατηγικές θέσεις για τη μέγιστη προστασία.

Κάθε σύστημα ασφαλείας, αν είναι από αναγνωρισμένη επωνυμία, φέρει και μια εγγύηση για αντικατάσταση, επισκευή ή και επιστροφή χρημάτων. Σε αυτές τις εγγυήσεις όμως υπάρχουν πάντα κάποια όρια, τα οποία ορίζονται είτε από τον επίσημο αντιπρόσωπο/προμηθευτή, είτε από την αρχική κατασκευαστική εταιρεία. Αυτά τα όρια και γενικά οι όροι της εγγύησης, πρέπει πάντα να είναι ξεκάθαροι για κάθε πελάτη/ιδιώτη, αλλά και για κάθε επαγγελματία εγκαταστάτη συναγερμών.

 

Τι είναι η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας και γιατί είναι σημαντική;

Στα συστήματα ασφαλείας (συναγερμοί, κάμερες, ανιχνευτές κ.λπ.) η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας είναι ουσιαστικά μια επίσημη χρονική δέσμευση ότι ο κατασκευαστής ή ο προμηθευτής, θα επισκευάσει ή θα αντικαταστήσει τον εξοπλισμό σε περίπτωση που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Οι εγγυήσεις πάντα ποικίλλουν ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο του προϊόντος, οπότε πάντα να συμβουλεύεστε τον προμηθευτή ή τον εγκαταστάτη σας.

Ένας εξοπλισμός ασφαλείας, από το καλώδιο και το κουμπί, μέχρι τον πίνακα ελέγχου και το μόνιτορ, οφείλει να λειτουργεί ακριβώς όπως έχει διαφημιστεί και να είναι ικανό να εκπληρώσει τον σκοπό που προορίζεται.

Οι εγγυήσεις σε ό,τι έχει σχέση με την ασφάλεια και την προστασία, είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι η έλλειψη εξοπλισμού αυτόματα σημαίνει ότι ένας χώρος είναι εκτεθειμένος σε κάθε κίνδυνο. Η εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας λοιπόν οφείλει να καλύπτει όταν ένα εξάρτημα σπάει ή δυσλειτουργεί, και μάλιστα άμεσα.

 

Τι διάρκεια έχει η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας;

Η διάρκεια της εγγύησης πάντα εξαρτάται από τον κατασκευαστή και το προϊόν. Είναι πολύ συχνό μια εταιρεία να δίνει ένα ή δύο χρόνια εγγύηση για τα προϊόντα ασφαλείας της και να επεκτείνουν τις εγγυήσεις αυτές με την πάροδο του χρόνου.

Μπορεί φυσικά να μην γίνει κάποια τέτοια επέκταση αν το κρίνει η επίσημη εταιρεία. Ο πιο συχνός λόγος βέβαια για να γίνει αυτή η εκτίμηση, είναι ότι η τεχνολογία προχωράει και τα συστήματα ασφαλείας εξελίσσονται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι μια κατασκευαστική εταιρεία δεν μπορεί να διαθέτει επ’ αόριστον στοκ ξεπερασμένου εξοπλισμού. Ωστόσο, πολύ συχνά αυτές οι επεκτάσεις χρησιμοποιούνται για να νιώθει καλύτερη ασφάλεια ο τελικός καταναλωτής, εσείς δηλαδή, γνωρίζοντας ότι τα προϊόντα ασφαλείας προστατεύονται σε περίπτωση απρόβλεπτης ζημιάς.

 

Πότε ξεκινά να ισχύει η εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας;

Η εγγύηση στα συστήματα ασφαλείας συνήθως ξεκινά να ισχύει από τη στιγμή που παραλάβατε το προϊόν και άρα έχετε το παραστατικό της αγοράς. Υπάρχει περίπτωση επίσης, η ισχύς της να ξεκινά από τη στιγμή που παραλαμβάνετε το προϊόν, σε περίπτωση που δεν το λάβατε με φυσική παρουσία σε κάποιο κατάστημα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποθηκεύετε κάθε απόδειξη αγοράς ή παραλαβής. Είναι επίσης σημαντικό να ρωτάτε τον προμηθευτή σας για κάθε πληροφορία που αφορά την εγγύηση.

Προσοχή! Τα προϊόντα παραεισαγωγής δεν καλύπτονται από εργοστασιακή εγγύηση.

 

Πώς ο εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας διασφαλίζει ότι τον καλύπτει η εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας;

Ο συναγερμός και τα συστήματα ασφαλείας είναι μια πολύτιμη προσθήκη σε κάθε χώρο, είτε προσωπικό είτε επαγγελματικό, γιατί πολύ απλά ο σκοπός τους είναι η δική σας προστασία. Η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας για να ισχύσει πρέπει να βρεθεί το αν η οποιαδήποτε βλάβη είναι ευθύνη του εξοπλισμού, και κατ' επέκταση της κατασκευαστικής εταιρείας, ή όχι.

Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης λοιπόν, οφείλει να γνωρίζει αν έχει στα χέρια του επίσημο εξοπλισμό και όχι κάποιο παραπροϊόν, αλλά φυσικά και την ορθή εγκατάστασή του, έτσι ώστε αν προκύψει κάποια δυσλειτουργία, να έχετε τη δυνατότητα να στραφείτε στην εγγύηση (δείτε πώς να βρείτε εγκαταστάτη). Η οποία διασφαλίζεται:

 

       1. Όταν ο επαγγελματίας εγκαταστάτης έχει προμηθευτεί τον εξοπλισμό και τα υλικά από μια επίσημη αντιπροσωπεία.

Η επωνυμία στην περίπτωση των συστημάτων ασφαλείας και των συναγερμών, είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα φαινομενικό κύρος. Είναι μια διασφάλιση για την ποιότητα των προϊόντων ασφαλείας, αλλά και για την περίπτωση ζημιάς, ότι η επισκευή ή/και η αντικατάσταση θα γίνουν με επίσημα προϊόντα, άμεσα και χωρίς έξτρα χρέωση. Είναι πολύ συχνό το εμπόριο παραπροϊόντων που δεν καλύπτονται με εγγύηση, οπότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

 

       2. Όταν έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση από επίσημο αντιπρόσωπο.

Το κομμάτι της εγκατάστασης είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις εγγυήσεις στα συστήματα ασφαλείας. Αν για παράδειγμα προμηθευτείτε από επίσημο αντιπρόσωπο ένα προϊόν και το τοποθετήσετε μόνοι σας χωρίς να έχετε λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και πιστοποίηση, το πιο πιθανό είναι να κάνετε κάποιο λάθος χωρίς να το γνωρίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας δεν μπορεί να σας καλύψει, γιατί η δυσλειτουργία δεν έχει προέλθει από το προϊόν. Ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης όμως που έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση από επίσημο αντιπρόσωπο, θα μπορεί να τον τοποθετήσει σωστά κι επίσημα.

 

       3. Όταν μεταχειρίζεται ορθά το προϊόν.

Ο επαγγελματίας εγκαταστάτης είναι σε θέση να διαχειριστεί σωστά τα υλικά και τα εξαρτήματα των συστημάτων ασφαλείας, βάσει των προδιαγραφών ώστε να μην προκληθεί κάποια βλάβη. Για να ισχύει η εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας πρέπει επίσης να μην έχει γίνει κάποια άλλη παρέμβαση στο υλικό, είτε με υπερβολικό ρεύμα, είτε με προσθαφαίρεση εξαρτήματος. Πρέπει επίσης να γνωρίζει και τις κατάλληλες συνθήκες συντήρησης. Να υπάρχει δηλαδή σωστή θερμοκρασία και τα επιτρεπόμενα επίπεδα υγρασίας.

Δείτε ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε στην εγκατάσταση συναγερμού.

 

       4. Όταν δεν προστίθενται εξαρτήματα.

Ένα επίσημο προϊόν ασφαλείας είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σωστά με τον δικό του εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστεθεί άλλο εξάρτημα ή ξένος μηχανισμός διαφορετικού κατασκευαστή, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα παρεμβαίνει στη σωστή λειτουργία και σε περίπτωση βλάβης, η εγγύηση δεν θα μπορεί να σας καλύψει.

 

Αν εμπιστευτείτε την GQ TECH, δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για οποιοδήποτε θέμα προκύψει σχετικά με την εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας. Γιατί; Γιατί η GQ TECH είναι επίσημος αντιπρόσωπος των μεγαλύτερων κατασκευαστών συστημάτων ασφαλείας στον κόσμο, όπως Optex, CADDX, Concept και DMP (δείτε όλα μας τα brand εδώ). Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να σας προσφέρουμε επίσημα συστήματα ασφαλείας κι εξαρτήματα, άριστης ποιότητας.

Έχουμε επίσης αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο από έμπιστους κι έμπειρους επαγγελματίες εγκαταστάτες, που όχι μόνο μεριμνούμε για την εκπαίδευσή τους, αλλά γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως είναι πάντα έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε απαίτηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας ή για να βρείτε τον πιο ιδανικό εγκαταστάτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

All comments